در این مقاله ایرلاین آلمانی لوفتهانزا را معرفی میکنیم. با معرفی لوفتهانزا همراه باشید:
تاریخچه هواپیمایی لوفتهانزا
تاسیس این شرکت برای اولین بار با نام Deutsche Luft Hansa A.G در سال 1926 در آلمان انجام شد و سپس در سال 1936 نام خود را به لوفت هانزا تغییر داد. فعالیت این شرکت در دهه 30 سرعت گرفت و رشد زیادی کرد به طوریکه هواپیما های بزرگتری را تهیه کردند و مسافت های طولانی تری را طی می کردند. زمانی که جنگ شد تاثیرات زیادی روی این شرکت گذاشت به طوری که تمام اطلاعات آن محرمانه شد و بسیاری از پروازها برای تامین ادوات جنگی و پشتیبانی نیروهای نظامی استفاده می شد. (نکته: بهترین قیمت خرید بلیط لوفتهانزا را میتوانید از وبسایت طاهاگشت دریافت کنید).
بیشتر پرواز های عادی متوقف شده بود و بیشتر نظامی انجام می شد. در سال 1953 شرکتی با نام Luftag احداث شد با استفاده از ادوات شرکت لوفت هانزا میخواست پرواز های بین المللی را دوباره از سر گیرد. جایگاه این شرکت فرودگاه هامبورگ شد و با 8 فروند هواپیما و خدماتش کار خود را آغاز کرد و سال بعد این شرکت لوگو و نام لوفت هانزای سابق را خریداری کرد و باعث شد به عنوان شرکت هواپیمایی دولتی و ملی این کشور معروف شود.
این شرکت با پرواز به شهر های لندن، پاریس، مادرید و نیویورک توانست اولین پرواز های بین المللی خودش را در تاریخ ۱۵ می ۱۹۵۵ انجام دهد. با برنامه ریزی هایی که انجام داد توانست به آمریکای جنوبی، سه پرواز مستمر به تهران و یک پرواز به بغداد را نیز انجام دهد. مهمترین تحولاتی که در این شرکت رخ داد در اغاز دهه ۶۰ بود که هواپیمای بزرگ بوئینگ ۷۰۷ وارد شد و پرواز های مستمر آن مابین فرانکفورت و نیویورک انجام شد.
با مرور زمان این شرکت با افزایش ناوگان و خرید جت های مسافربری بزرگ تر مسیرهای بیشتر و پرواز های طولانی تر را به ایرلاین لوفت هانزا اضافه کرد. خرید های این شرکت ۱۵ فروند ایرباس A320s و ۷ فروند ایرباس A300 و همینطور ۱۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در دهه 80 تمام شد. در سال 1987 شرکت لوفت هانزا به همراه شرکت های ایرفرانس، ایبریا و ایرلاین اسکاندیناوری سیستم آمادئوس (Amadeus) را ایجاد کردند.
این سیستم که به GDS معروف است خدماتی یکپارچه جهت رزرو بلیط کامپیوتری به مسافران را عرضه می کند. در سال های بعد این شرکت با داشتن بیش از ۲۸۰ فروند هواپیما به ۱۹۷ مقصد بینالمللی از ۷۸ کشور جهان پرواز انجام می دهد. دفتر اصلی این شرکت در شهر کلن آلمان قرار گرفته ولی مکان اصلی و ناوگان آن در فرودگاه بینالمللی فرانکفورت ساکن شده است. مقر دوم لوفتهانزا فرودگاه مونیخ و مقر سوم آن فرودگاه کوچک دوسلدورف قرار دارد. نام لوفتهانزا از دو کلمه Luft به معنی هوا و Hansa به معنی انجمن ساخته شده است که اولی لغتی آلمانی و دومی لاتین می باشد.
کلاس های پروازی شرکت لوفت هانزا
کلاس اکونومی: دارای صندلی های راحت با عرض حدود 77 سانتیمتر می باشد و یک مانیتور در اختیار هر مسافر قرار دارد و شامل امکانات صوتی و تصویری می باشد. یک وعده غذا و نوشیدنی رایگان در پرواز های با مسافت کم و غذای اصلی و نوشیدنی و یک میان وعده در پرواز های طولانی مدت را تدارک دیده اند. میزان بار مجازی که برای هر مسافر قرار دادند در داخل کابین یک کیف با حداکثر وزن ۸ کیلوگرم و در بخش بار 1 چمدان تا وزن 23 کیلوگرم می باشد.
کلاس پرمیوم اکونومی: از سال 2014 در این شرکت این کلاس طراحی شده است. فضایی که برای هر مسافر در این کلاس بین صندلی ها قرار دادند به مراتب بیشتر از کلاس اکونومی می باشد. همچنین امکانات و میزان بار مجاز برای هر مسافر در این کلاس بیشتر است به طوری که دو کیف دستی تا وزن 8 کیلوگرم و در بخش بار 2 چمدان، هرکدام تا وزن 32 کیلوگرم می باشد. صندلی ها هنگام خواب بین 150 تا 180 درجه و به طول دو متر قابلیت باز شدن دارند و به امکانات صوتی و تصویری و شارژ لپتاپ تجهیز شده اند. گیت چک گذرنامهی این مسافران با مسافران عادی متفاوت است. ورود و خروج به هواپیما از مسافران کلاس اکونومی جدا می باشد.
فرست کلاس: در طبقهی دوم ایرباس های 380 و بویینگ 747 مانند یک هتل 5 ستاره می باشد. صندلی هایش به یک تختخواب با طول 2متر در می آیند و دارای پورت های شارژ لپتاپ و تلفن همراه است. در این بخش امکان استفاده از اینترنت وجود دارد. مسافر می تواند هر غذا و نوشیدنی که میل دارد سفارش دهد . گیت چک گذرنامهی مسافران درجه یک و ورود و خروجشان نیز با مسافران کلاس های دیگر متفاوت است. میزان بار مجاز داخل کابین دو کیف دستی هر کدام تا وزن 8 کیلوگرم و میزان بار مجاز در تحویل به بخش بار، 3 چمدان هر کدام تا وزن 32 کیلوگرم می باشد.
کلاس پروازی تجاری (بیزینس کلاس): صندلی های این کلاس پروازی برای خواب و استراحت قابلیت تبدیل به طول 2 متر می باشند و به امکاناتی چون سیستم صوتی و تصویری و شارژ لپ تاپ تجهیز شده اند. در سری جدید کابین این صندلی ها تا زاویه 180 درجه تغییر می کنند. خدمات اختصاصی برای خریداران این نوع بلیط در نظر گرفته شده است. میزان بار مجاز داخل کابین دو چمدان به وزن 32 کیلوگرم می باشد.
اجسام ممنوعه
- کیف های دارای زنگ هشدار
- وسائل آتش بازی
- اسپری های دفاعی
- مایعات قابل آتش سوزی
- پودر های شیمیایی
- مواد رادیو اکتیو
- مایعات اسیدی
- مواد مغناطیسی قوی
- سلاح و تیزر های شوک دار
- دوچرخه ی الکتریکی
شرکت های زیر مجموعه لوفت هانزا عبارتند از:
آستریا ایر | بروکسل ایرلاینز | اویرووینگز |
ژرمنوینگز | لوکزایر | لوفتهانزا رجینال |
تیرولین | سوئیس اینترنشنال ایرلاینز | جتبلو |
لوفتهانزا سیتیلاین | لوفتهانزا کارگو |
مقاصد هواپیمایی لوفت هانزا
در تهران پروازش تنها از فوردگاه بین المللی امام خمینی انجام می شود. از تهران به دو شهر وین و فرانکفورت مستقیم و به بقیه مقصد های جهان، به صورت غیرمستقیم پرواز می کند. هم اکنون هواپیما های شرکت هواپیمایی لوفت هانزا به ۱۸ مقصد داخلی در خاک آلمان و ۱۹۳ مقصد خارجی، یعنی ۷۸ کشور جهان در قاره آفریقا، آمریکا، آسیا و اروپا پرواز می کند. طولانی ترین مسیر پروازی این ایرلاین پرواز فرانکفورت به بوئنوس ایرس با بیش از ۱۳ ساعت پرواز می باشد.
ناوگان هواپیمایی لوفت هانزا
ناوگان این شرکت از 2بخش هواپیما های غول پیکر ایرباس و بوئینگ جهت مسیر های کوتاه مدت و هواپیما های کوچک برای مسافت های کوتاه در قاره اروپا بر قرار شده است.
- ایرباس ای 320 145 عدد
- ایرباس ای 330 19 عدد
- ایرباس ای 340 42 عدد
- ایرباس ای 380 14 عدد
- بوئینگ ۷۳۷ کلاسیک 18 عدد
- بوئینگ ۷۴۷–۴۰۰ 13 عدد
- بوئینگ ۷۴۷–۸ 19 عدد